Cat sunteti dispus sa platiti pentru siguranta dvs si a familiei dvs? Pentru milioane de proprietari, manageri de hoteluri, restaurante, etc, camerele de supraveghere video reprezinta mai mult decat o investitie inteleapta, ele actionand ca un instrument esential in prevenirea infractiunilor.
Unul dintre cele mai importante beneficii ale camerelor de supraveghere este acela ca ele functioneaza ca o bariera vizuala imediata, ele diminuand important riscul de efractie. Si, cum cele mai multe dintre camerele de supraveghere moderne, sunt operabile prin aplicatii mobile si semnal Wi-Fi, protejarea resedintei prin sistem de supraveghere video este astazi extrem de facila.
Chiar daca cele mai multe camere de supraveghere moderne sunt mai usor de utilizat ca niciodata, achizitionarea unui sistem de supraveghere video este dificila pentru cei mai multi clienti. Cei care se confrunta cu achizitia unui astfel de sistem pentru prima data se pot simti intimidati si debusolati in fata numeroaselor optiuni.
Dificultatea vine si din complexitatea pe care o poate presupune un sistem de supraveghere video. El poate include numeroase elemente, echipamente si accesorii care ingreuneaza procesul de selectie pentru clientii mai putin abilitati in domeniul tehnologic.
Sistemele de supraveghere video includ camerele de supraveghere si dispozitivul de inregistrare (recorder). Camerele captureaza si inregistreaza imagini ale unor zone specifice in vederea vizualizarii ulterioare (in cazul in care are loc un incident suspect). In functie de nevoile de securizare, puteti alege intre mai multe tipuri de camere de supraveghere: IP, analog si wireless.
Sistemele de supraveghere sunt extrem de populare, fiind regasite in aplicatii rezidentiale, dar si comerciale. Ele pot detecta intrusi si captura incidentele suspecte in vederea identificarii infractorilor.
Pentru a va usura procesul de selectie, va oferim cateva informatii esentiale despre sistemele de supraveghere aflate astazi pe piata supravegherii video.
Sistemele de supraveghere IP (Internet Protocol) include camere ce sunt conectate la un recorder NVR prin intermediul retelei de Internet. Camerele de tip IP au capacitatea de a inregistra si comprima datele video inainte de a fi transmise catre NVR. Aici, ele vor fi stocate si accesate ori de cate ori este nevoie.
Cele mai multe dintre sistemele moderne de tip IP folosesc tehnologie poe (power over the Ethernet)—o tehnologie inovatoare ce transmite atat energie, cat si datele de la NVR catre camere prin intermediul unui singur cably. Aceasta functionalitate face posibila instalarea cu usurinta de catre cei mai multi utilizatori.
Sistemele de Securitate IP au devenit extrem de popular intrucat ofera imagini video de rezolutie inalta si permit accesarea camerelor in timp real de la distanta. Puteti accesa camerele de oriunde v-ati afla, prin intermediul telefoanelor Smart, al calculatoarelor si tabletelor.
Usor de instalat si capabile sa ofere imagini si video de rezolutie inalta, cu detalii incredibile, aceste sisteme sunt preferate de cei mai multi clienti. Ele presupun functii avansate precum detectia fetei, detectia miscarii, notificari pe telefonul smart, zoom digital, acoperirea de arii largi, etc.
Este important sa amintim ca aceste sisteme necesita hard disk cu capacitate mare de stocare. In plus, costurile de instalare sunt mai mari decat cu sistemele de tip analog.
Camerele din sistemele de supraveghere de tip analog transmit si inregistreaza date video in format analog inainte de a le transmite prin cablul coaxial catre recorder (DVR). Recorderul este cel care va converti datele analog in format digital inainte de a le comprima si stoca pe un hard disk, in vederea vizualizarii ulterioare.
Modelele moderne de recordere DVR permit conectarea la internet pentru monitorizare live si redare automata prin retea.
Aceste sisteme presupun costuri mai mici decat sistemele IP si folosesc mai putina latime de banda decat camerele IP. Va amintim ca veti avea nevoie de cablu coaxial si de alimentare pentru fiecare camera din sistem. In absenta criptarii, aceste sisteme raman expuse riscului de atac cibernetic.
Sistemele de supraveghere wireless se conecteaza la recorderul NVR prin Wi-Fi sau prin retea wireless. Va amintim ca veti avea nevoie de cablu de alimentare pentru fiecare camera de supraveghere inclusa in sistem.
Usor de instalat, sistemele de supraveghere wireless elimina nevoia utilizarii de cabluri intre camere si recorder. Multi clienti care doresc sa instaleze singuri un sistem de supraveghere aleg sistemele wireless, tocmai din acest motiv. In plus, sistemele de supraveghere wireless sunt mai usor de relocat. Ele au prezenta discreta, camerele de supraveghere fiind mai mici iar cablurile fiind aproape inexistente.
In ceea ce priveste minusurile pentru sistemele de supraveghere wireless, este necesar sa mentionam ca aceste camere au nevoie de sursa de alimentare. Ele nu sunt complet wireless, decat daca sunt alimentate prin baterii. In plus, aceste sisteme au capacitate mai mica pentru latimea de banda si au risc de pierdere a semnalului Wi-Fi din cauza interferentelor. Pe langa toate acestea, rezolutia camerelor este ceva mai slaba decat in cazul altor tipuri de camere.
Sistemele de supraveghere cu fir constituie cea mai sigura solutie, ele avand risc foarte scazut pentru interferente. Ele asigura transmisia stabila a datelor si pot sustine mai multe camere simultan, avand capacitate de latime de banda mai mare.
In plus, sistemele de supraveghere cu fir acopera arii mai extinse datorita camerelor cu rezolutie inalta. Ele sunt optiuni permanente pentru proprietati, ceea ce poate constitui un dezavantaj pentru unii clienti. Daca va grabiti cu supravegherea proprietatii dvs, aceste sisteme nu reprezinta cea mai buna optiune, cablarea necesitand destul de mult timp. Sa nu uitam de costurile asociate cu instalarea unui sistem de supraveghere cu cablu. Ele vor fi mai mari decat pentru sistemele wireless—totul se rezuma la nevoile de supraveghere si bugetul disponibil!
Pentru a va usura procesul de selectie a camerelor de supraveghere, va incurajam sa acordati atentie sporita unor aspecte. Chiar daca piata va ofera camere de supraveghere la preturi avantajoase, va doriti ca investitia dvs sa fie utila. Nu vreti sa instalati camere de supraveghere care nu va ofera protectia dorita sau, dimpotriva, reprezinta o investitie prea mare pentru nevoile dvs de supraveghere video.
Locul de amplasare este esential pentru eficienta unui sistem de supraveghere. Inainte de investi intr-o camera de supravegehere, trebuie sa analizati toate zonele cu risc la efractie ale proprietatii dvs. Pe langa acestea, nu uitati de zonele in care doriti sa aruncati in ochi din cand in cand (camerele copiilor, garajul). Este necesar sa instalati camerele astfel incat ele sa acopere cele mai bune unghiuri.
Nu uitati sa analizati daca va doriti sa supravegheati proprietatea la interior sau/si la exterior. In timp ce camerele de supraveghere de exterior pot fi instalate si la interior, modelele de interior nu permit montajul la exterior.
Camerele de supraveghere la exterior pot fi incasetate sau prezenta o constructie solida, rezistenta la conditiile meteo nevaforabile, temperaturile externe si chiar impact sau vandalizare. Mai mult decat atat, modelele pentru exterior isi mentin performantele, indiferent de elementele naturale (vant, ploaie, zapada, etc).
Atunci cand ne referim la sursa de alimentare, camerele de supraveghere se divizeaza in doua mari categorii: cu fir si wireless. Despre aceste modele am vorbit mai sus. Va amintim ca principala diferenta intre cele doua tipuri de camera este ca modelele wireless transmit inregistrarile de la camera la recorder wireless, in timp ce modelele cu fir realizeaza transmisia prin cabluri. Indiferent insa de cum se transmit inregistrarile, camerele au nevoie de o sursa de alimentare. Aveti, astfel grija, unde instalati camerele. Nu va doriti sa cumparati sute de metri de cablu intrucat camerele se afla mult prea departe de sursa de alimentare.
Preturile pentru camerele de supraveghere variaza extrem de mult. Tipul de sistem, caracteristicile detinute, tehnologiile cu care sunt realizate sunt doar cativa dintre factorii care influenteaza pretul camerelor de supraveghere video.
Anumite modele de camere de supraveghere (CCTV) sunt vunerabile la atac cibernetic. Puteti diminua riscul unui astfel de atac prin instalarea unui echipament cu protectie inalta in acest sens. De asemeni, va sugeram sa securizati conexiunea la internet prin wireless, prin utilizarea de parole puternice. Optati pentru autentificare in doi pasi si updatarea regulata a sistemului de supraveghere.
Achizitia unui sistem de supraveghere video nu trebuie sa aiba loc in graba, mai ales daca sunteti decis sa nu depasiti bugetul alocat. Progresele continue din domeniul tehnologiei video, interesul crescut al clientilor sunt factori care au contribuit la diversificarea impresionanta a camerelor de supraveghere.
Cel mai mare importator si distribuitor de sisteme de supraveghere video
Tel: 0334.405.358Asiguram montaj camere supraveghere, acoperire nationala.