logo securitate si supraveghere

Vreti sa instalati camere de supraveghere la interior?

Iata cele mai importante sfaturi pentru amplasarea lor!

Camerele de supraveghere constituie o achizitie importanta pentru securizarea unei proprietati. Daca alegeti camere de supraveghere care permit accesarea din orice locatie, veti putea verifica proprietatea in orice moment de la distanta. Utilizatorii mai putin avizati in domeniul tehnologic pot face greseala de a instala doar o singura camera.

Pentru a optimiza cat mai mult eficienta camerelor de supraveghere, este important sa gasiti cea mai buna locatie pentru ele. In loc sa va focusati pe numarul de camere de supraveghere necesare, mai bine va ganditi asupra punctelor cu unghiurile de vizibilitate cele mai largi. Chiar daca proprietatile sunt atat de diferite, cele mai multe dintre ele au arii cu trafic intens care sunt mai vulnerabile la efractii. Incercati sa amplasati camerele de supraveghere pentru a acoperi cat mai multe dintre aceste zone.

Cum alegeti cea mai buna locatie pentru camerele de supraveghere la interior?

Va recomandam sa alegeti, pe indelete, locul de amplasare pentru fiecare dintre camerele de supraveghere ale sistemului dvs de supravegehere. Iata cateva intrebari la care sa raspundeti atunci cand decideti locul de amplasare pentru camerele de supraveghere:

 • Unde credeti ca aveti nevoie cel mai mult de camere de supraveghere?
 • Care credeti ca sunt cele mai vulnerabile zone ale proprietatii dvs?
 • Aveti puncte de intrare care sunt insuficient luminate? Ne referim la usi si ferestre—punctele de efractie cele mai frecvente.
 • Ati trecut, vreodata, prin experienta neplacuta a unei efractii? Daca da, unde a avut aceasta loc?
 • De ce unelte aveti nevoie pentru instalarea camerelor de supraveghere?
camere de supraveghere la interior

Toate aceste aspecte sunt importante si va vor ajuta in identificarea locatiilor ideale pentru instalarea camerelor de supraveghere. De asemenea, va recomandam sa va ganditi daca doriti ca infractorii sa stie ca aveti instalate camere de supraveghere sau nu. Daca raspunsul este “da”, puteti alege camere de supraveghere false pe care sa le instalati in locuri vizibile. Adaugati si camere de supraveghere reale in locuri mai putin evidente. In cazul unor incidente, veti avea imagini surprinse de camerele de supraveghere reale cu autorul acestor incidente.

Care sunt locurile ideale de amplasare a camerelor de supraveghere la interior?

Indiferent de sugestiile noastre, nu uitati ca sistemul de supraveghere trebuie sa indeplineasca nevoile dvs specifice de securizare. Recomandarile noastre au rol orientativ—nu va grabiti in instalarea camerelor de supraveghere!

 • Usa de la intrare

Cei mai multi infractori patrund in locuinte prin usa de la intrare. Acolo unde este aplicabil, camerele de supraveghere pot fi amplasate si la usa din spatele casei. Amplasati camera deasupra sau langa usa de la intrare.

 • Ferestrele care nu dau in strada

Ferestrele care nu dau in strada pot fi mai expuse pentru efractie datorita discretiei pe care o asigura. Puteti amplasa camere la interior catre aceste ferestre, dar si la exterior, deasupra acestor ferestre.

 • Zonele comune

Daca un infractor intra in locuinta dvs, va fi interesat sa caute obiectele de valoare in anumite zone, precum sufrageria si dormitorul. Amplasati camerele de supraveghere pentru a proteja maximal aceste camere.

 • Scara

Unele locuinte au scari interioare care duc la puncte de intrare. Amplasati camerele de supravgehere pentru supraveghea casa scarii, balconul, accesul in garaj, etc.

 

Recomandari suplimentare

Atunci cand doriti sa instalati camere de supraveghere, locatia lor este esentiala pentru eficienta sistemului. Iata alte cateva recomandari pe care sa le considerati inainte de instalare:

 • Gasiti unghiul ideal

Daca amplasati camerele direct deasupra ferestrelor/usilor si nu gasiti unghiul potrivit, s-ar putea sa surprindeti doar varful capului infractorului. Incercati sa gasiti unghiul cel mai potrivit pentru a surprinde cat mai mult din zona protejata.

 • Aveti camere wireless?

In cazul in care ati achizitionat camere de supraveghere wireless, verificati semnalul Wi-Fi in locuinta dvs. Este esential pentru buna functionare a camerelor de supraveghere ca semnalul Wi-Fi sa fie puternic peste tot. Daca nu exista conexiune buna la internet, camera se poate desconecta de la sistemul de supraveghere. In cazul in care semnalul Wi-Fi este slab, imaginile video vor deveni intrerupte si neclare.

instalare camere la interior
 • Instalati camerele sus

Amplasarea la inaltime a camerelor de supraveghere va garanta acoperirea unui camp vast.

 • Eliminate obstacolele

Urmariti sa eliminati posibilele obstacole din unghiul pe care camerele de supraveghere il acopera.

 • Evitati orientarea spre lumina

Aveti grija ca lentila camerei sa nu fie orientata catre surse de lumina, naturale sau artificiale.

 • Protejati cablurile camerelor

Daca aveti animale de companie, va recomandam sa protejati cablurile camerelor de supraveghere. Nu se stie niciodata cand pot deveni “tinta” preferata a animalului din casa dvs.

Give Your House the Decor It Deserves!
Domestic and commercial painters and decorators in Banbury & Oxfordshire
Sisteme de securitate video

Cel mai mare importator si distribuitor de sisteme de supraveghere video

Tel: 0334.405.358

Asiguram montaj camere supraveghere, acoperire nationala.

Working Hours
Mon - Sat
8am - 7pm
Sun
Closed


© 2024